Over Lezing door Erik de Soir: "Menselijk gedrag in crisissituaties"

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

03 nov

Lezing door Erik de Soir: "Menselijk gedrag in crisissituaties"

Het Davidsfondsbestuur Asper nodigt u graag uit voor de lezing:

Erik de Soir - Menselijk gedrag in Crisissituaties.

vrijdag 3 november 2023 om 20:00 uur

Velen onder ons zullen zich nog de Switelbrand in 1994, de kettingbotsing te Nazareth op de E17 in 1996, het Pukkelpopdrama in 2011, de busramp in Sierre in 2012 of recentelijk de terreuraanslagen op het vliegveld van Zaventem en de metro van Maalbeek in 2016 herinneren.

Tijdens zijn lezing “Menselijk gedrag in crisissituaties” schets Erik de Soir hoe mensen reageren bij plotse schokkende en potentieel traumatiserende situaties op basis van reflexen en overlevingsgedrag. Hierbij gaat hij in op rampensituaties zoals ongevallen, oorlogen, geweldmisdrijven, enz… Hij staat stil bij de zware emotionele en psychologische last die alle betrokken partijen kunnen meedragen. Hij illustreert zijn betoog aan de hand van unieke getuigenissen van slachtoffers en hulpverleners 

Erik de Soir is Dr. in de psychologie (Universiteit Utrecht), Dr. in de sociale en militaire wetenschappen (Koninklijke Militaire School, psychotraumatherapeut (De Weg Wijzer) en brandweerpsycholoog verbonden aan de Hulpverleningszone Noord Limburg.

Het spreekt vanzelf dat de aanwezigen ook de nodige vragen kunnen stellen rond deze thema’s.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 12,00
Standaard € 15,00

Praktisch:

  • OC Martinus, Hulstraat 27, 9890 Asper om 20:00u
  • Inschrijven bij Annie Dhont: tel. 0475 39 91 38 of email: annie.dhont@hotmail.com
  • VVK DF-leden: 12 euro, VVK niet-leden: 15 euro,
  • Aan de kassa: 18 euro
Labels: DiversiteitLezingActiviteit